Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag!

Veelgestelde vragen

Wat kan een huurder met zonnepanelen? En moet je zonnepanelen schoonmaken? Deze en meer vragen beantwoorden wij voor jou.

Bij een Growatt Shine Link is er een klein Growatt-kastje (de ShineLanBox) aangesloten op je internetmodem. Ook hangt er een stick onder de omvormer (met de tekst ‘KEY’ aan de onderkant onder het zwarte dopje).

Uitleg werking

Een Growatt Shine Link-stick werkt samen met een ShineLanBox en maakt contact met de omvormer door middel van radiogolven. Bij een correcte werking:

  • Branden de lampjes ‘Stroom’ en ‘Netwerk’ constant
  • Knippert het ledlampje van ‘Apparaat’
  • Is het ledlampje van ‘Configuratie’ uit.

De verhuurder van de woning moet hiervoor schriftelijk toestemming geven. Anders loop je de kans dat ze er weer vanaf moeten.

Op de producten die wij leveren zit doorgaans 10 jaar fabrieksgarantie of meer. Details hiervan staan op de uitgebrachte offerte/factuur.

De eerste jaren is het beter om niets aan de panelen te doen. Ze hebben een vuilafstotende coating waarbij vuil slecht blijft liggen en met een flinke regenbui er vanzelf vanaf gaat. Alleen veel vogelpoep kan inbranden waardoor het paneel kan verkleuren. Het is dus wel verstandig dit te verwijderen met veel (kalkvrij) water en een zeer zachte borstel zodat de coating niet beschadigd raakt.

Zonnepanelen degraderen in de loop der jaren, de meeste zonnepanelen die wij leveren doen nog zo’n 80% na 25 jaar. Eventueel hebben we ook premium panelen welke na 30 jaar nog circa 90% van het oorspronkelijk vermogen leveren.

Er is geen jaar hetzelfde, op onze offertes staan dan ook verwachte opbrengsten die gemiddeld genomen zijn. Helaas hebben wij het weer niet in de hand en gaan daarom uit van het aantal zon uren van de afgelopen jaren. Om deze verwachte opbrengst te berekenen gebruiken we software welke is ontwikkeld door het TU-Delft.

Neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord!

We helpen u graag