Zonnepanelen aanschaffen?

Laat ons u adviseren.

Financieel een interessante investering

MVO speelt bij zowel ondernemingen als instellingen een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en beleid. A-Solartechniek biedt duurzame oplossingen in de vorm van schone zonnestroom om invulling te geven aan die rol, eenvoudig en volledig aangepast op de specifieke situatie van ondernemers en instellingen.

Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van zonne-energie, zowel met het installeren van kleine- als grootschalige zonnepanelen systemen. Wij bieden ondernemers een volledige pakket aan producten en diensten. Onze adviseur berekent vrijblijvend de mogelijkheden en begeleid in het gehele traject:

 • Aanschaf en keuze van systeem
 • Financiering
 • Verzekering
 • Subsidieaanvragen
 • Projectplanning, ontwikkeling en coördinatie
 • Installatie van zonnepanelen
 • Monitoring en onderhoud


Uw dak beschermt u vandaag tegen weer en wind maar heeft verder geen enkel rendement. Dan kan vanaf nu anders, door middel van het plaatsen van zonnepanelen. U produceert uw eigen goedkope groene stroom die u meteen gebruikt. Hierdoor wordt uw energierekening een stuk lager!

Voordelen bedrijven

Geef rendement aan uw dak

Uw dak beschermt u vandaag tegen weer en wind maar heeft verder geen enkel rendement. Dan kan vanaf nu anders, door middel van het plaatsen van zonnepanelen. U produceert uw eigen goedkope groene stroom die u meteen gebruikt. Hierdoor wordt uw energierekening een stuk lager!

Afhankelijk van de rechtsvorm, stroomverbruik en het te investeren bedrag kunnen ondernemers in het meest gunstigste geval rekenen op een terugverdientijd van 4 jaar met een rendement van 6-7% over een periode van 25 jaar.

Regelingen voor bedrijven

Bedrijven die in zonnepanelen investeren kunnen door gebruik te maken van regelingen zoals de EIA en KIA rekenen op een interessant rendement. Ondernemers betalen uiteindelijk een zeer gering deel van de werkelijke investering.

Bent u ondernemer en heeft u interesse in zonnepanelen? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u precies welke mogelijkheden er voor u zijn.

Voordelen bedrijven

Bent u er er van overtuigd dat zonnepanelen voor uw situatie interessant kunnen zijn, maar wilt u nog meer weten? Wij maken graag tijd vrij voor een informatief gesprek en een eerste berekening.

Neem contact op

Rekenvoorbeeld

Uw onderneming is voornemens om zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand te plaatsen.

 • De totale investering bedraagt € 60.000,00
 • De Energie Investeringsaftrek (EIA) bedraagt 58% van € 60.000,00 = € 34.800,00
 • De fiscale winst van uw onderneming in 2017 bedraagt € 250.000,00
 • De vennootschapsbelasting bedraagt dan 20% over de eerste € 200.000,00 en 25% over de resterende winst boven de € 200.000,00. In dit geval bedraagt de vennootschapsbelasting zonder EIA voordeel € 52.500,00
 • Met toepassing van het EIA-voordeel bedraagt de fiscale winst van het bedrijf in 2017: € 250.000,00 minus € 34.800,00 = € 215.200,00
 • De vennootschapsbelasting met EIA-voordeel bedraagt in dit voorbeeld € 43.800,00
 • De toepassing van de EIA-regeling zorgt voor een netto voordeel van € 8.700,00 (€ 52.500,00 minus € 43.800,00), zijnde 14,5% van het investeringsbedrag.

 

Subsidie zonnepanelen SDE+ (grootverbruikers)

Heeft u een aansluiting groter dan 3x80A, dan is het mogelijk om de SDE+ subsidie aan te vragen.

Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de SDE+.